Hefschuifdeur

U heeft een hefschuifdeur als deze als volgt werkt:

De greep staat omhoog als de schuifdeur is gesloten. Als u deze 180 graden draait heft de deur enkele millimeters en ontgrendeld het slot. De schuivende deur kunt u nu voor het vaste deel schuiven.

Op het slot kunt u de volgende merken of logo's tegenkomen:

Dit zijn de meest voor komende merken. De details zijn voor elk merk hetzelfde. Gejo kiest er altijd voor om GU hefschuifdeurbeslag te gebruiken vanwege de hoge kwaliteit.


Prijsopgave reparatie hefschuifdeur

PSK (parallel-schuif-kiep)

U heeft een PSK-deur als deze als volgt werkt:

De greep staat omhoog als de schuifdeur is gesloten. Als u deze 90 graden draait komt de bovenzijde naar binnen en staat de schuifdeur in de kiepstand. Als u vervolgens de greep nog eens 45 graden doordrukt komt de onderzijde los, waarmee het gehele schuivende deel vóór het kozijn hangt en u dit opzij kunt schuiven.

Het meest gebruikte hang- en sluitwerk heeft het volgende merk op het slot staan:

uiteraard zijn er ook andere merken.

In de loop der jaren is dit hang- en sluitwerk al regelmatig verbeterd, waardoor het in veel gevallen noodzakelijk is meerdere onderdelen te vervangen.


Prijsopgave reparatie PSK

Eenvoudige schuifdeur

een eenvoudige schuifdeur is in de meeste gevallen een grote glasplaat met een aluminium omlijsting en een paar wieltjes eronder. Gejo heeft voor deze puien universele wielen op voorraad.

Uiteraard zijn er ook eenvoudige schuifpuien gemaakt door gerenomeerde bedrijven als:

Dit soort bedrijven hebben over het algemeen eigen loopwagens gebruikt, die wij dus altijd moeten bestellen.

Prijsopgave eenvoudige schuifpui

Schuif-vouwwand

U heeft een schuif-vouwwand als:

er 2 tot 7 deuren aan elkaar gekoppeld zijn met scharnieren en aan de boven en onderzijde een geleiding aanwezig is.

Veel voorkomende merken hiervan zijn:


Als aan dit type deuren iets stuk is, is het verstandig om eerst onderzoek te laten uitvoeren. Het kan zijn dat onderdelen steeds stuk gaan door een onjuiste afstelling, oorpronkelijke plaatsingsfouten, verkeerd aanbrengen van het glas, etc. Gejo advies en uitvoering is in staat dit in orde te maken, zodat vervangen onderdelen ook intact blijven.


Prijsopgave schuif-vouwwand